Tillgänglighet

Här presenteras hjälpmedel som underlättar för besökaren att navigerandet på djurfavoriten.se samt kontaktuppgifter om du som besökare av vår webbplats har önskemål om vi kan utveckla något.

Djurfavoriten Logo.

Hjälpmedel

Ändra textstorlek på dator

För att ändra storleken på texten på vår webbplats trycker du Ctrl-tangenten och snurrar hjulet på din datormus. Du kan även justera storleken genom att använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller –. För att återställa trycker du Ctrl och 0 (nolla). 

Inställningar i webbläsaren

Det går även att ändra textstorleken på texten genom att göra inställningar i din webbläsare. I de flesta webbläsare och versioner utförs justeringen under Visa och sedan Zoom alternativt Textstorlek. Se också hjälpavsnittet för din webbläsare. 

Hjälpmedel i datorn

Det finns också hjälpmedel inbyggda i operativsystemet för Windows. Som exempel finns förstoringsmöjligheter liksom inbyggd skärmläsare. Dessa hittar du under Startmenyn. Klicka på Alla program, välj Tillbehör och sedan Hjälpmedel

Även Mac OS X innehåller en rad olika hjälpmedelstekniker för personer med nedsatt syn, så som en inbyggd skärmläsare, skärm- och pekarförstoring och inställningar för hög kontrast. 

Tangentbordsnavigering

Sidans innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus.

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>