Integritetspolicy

Våra hemsidebesökares integritet är väldigt viktig för oss, och vi är fast beslutna att skydda den. Här presenteras vad vi gör med dina personliga data.

Djurfavoriten Logo.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Genom att samtycka till att vi använder kakor i enlighet med villkoren i denna policy när du besöker vår hemsida för första gången tillåter du oss att använda kakor varje gång du besöker vår hemsida.

Vår hemsida använder kakor. En kaka är en fil som innehåller en identifierare (en sträng med bokstäver och siffror) som skickas av en webbserver till en webbläsare och lagras av webbläsaren. Identifieraren skickas därefter tillbaka till servern varje gång webbläsaren begär en sida från servern.

Kakor kan antingen vara “ständiga kakor” eller “sessionskakor”: en ständig kaka lagras av en webbläsare och förblir giltig till ett angivet utgångsdatum, såvida den inte raderas av användaren innan utgångsdatumet; en sessionskaka, å andra sidan, kommer att gå ut i slutet av användarsessionen, när webbläsaren är stängd.

Kakor innehåller vanligtvis inte information som personligen identifierar en användare, men personlig information som vi lagrar om dig kan vara länkad till informationen som är lagrad i och erhållen från kakor. Vi använder både ständiga och sessionskakor på vår hemsida.

Avsikten att spara kakor samt syfte:

En kaka används för att spara information mellan besöken, så att webbplatsen kan känna igen en återkommande besökare. Varje hämtning är ett separat besök. En kaka kan exempelvis innehålla information om inloggning eller inställningar på webbplatsen.

 

De flesta webbläsare låter dig vägra att acceptera kakor – till exempel:

– i Internet Explorer (version 10) kan du blockera kakor med hjälp av inställningarna för att upphäva kakhantering genom att klicka på “Verktyg”, “Internetalternativ”, “Sekretess” och sedan “Avancerat”;

– i Firefox (version 24) kan du blockera alla kakor genom att klicka på “Verktyg”, “Inställningar”, “Sekretess & säkerhet”, välja “Anpassad innehållsblockering” och klicka på “Alla kakor”; och

– i Chrome (version 29) kan du blockera alla kakor genom att öppna menyn “Inställningar” och klicka på “Inställningar för webbplatsen” under “Sekretess och säkerhet” och sedan avmarkera “Tillåt att webbplatser sparar och läser cookiedata”.

Om du blockerar alla kakor kommer det att ha en negativ inverkan på många hemsidors användbarhet. Om du blockerar kakor kommer du inte att kunna använda alla funktioner på vår hemsida.

Du kan ta bort kakor som redan har lagrats på din dator – till exempel:

– i Internet Explorer (version 10) måste du manuellt ta bort kakor (du kan hitta instruktioner för att göra det här >> )

– i Firefox (version 24) kan du ta bort kakor genom att klicka på “Verktyg”, “Inställningar”, “Sekretess & säkerhet” och sedan välja “Rensa data” under “Kakor och webbplatsdata”; och

– i Chrome (version 29) kan du ta bort alla kakor genom att öppna menyn “Inställningar” och klicka på “Rensa webbinformation” under “Sekretess och säkerhet”.

OBS! Tar du bort kakor kommer det att ha en negativ inverkan på många hemsidors användbarhet.

Vi använder Google Analytics för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Statistikverktygets kakor innehåller ingen information om vem besökaren är. Vi kan inte identifiera dig eller din dator. Vi avidentifierar alla IP-nummer, vilket gör att du inte kan iden­ti­fie­ras genom det underlag för statistik som vi samlar in.

Informationen som skapas av dessa kakor genom din användning av webbplatsen skickas vidare till och lagras av Google.

Google Analytics lagrar information om:

– när du besökte webbplatsen första gången
– när du besökte webbplatsen senast
– när ditt nuvarande besök påbörjades
– hur många gånger du besökt webbplatsen
– vilken webbläsare du använder
– hur du hittade till webbplatsen (trafikkällor).


Google Tag Manager lagrar information om:

– återkommande besökare
– hur du navigerar på vår webbplats.

På djurfavoriten.se använder vi oss av reCAPTHA. Leverantör är Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland («Google»).

reCAPTCHA kontrollerar om datainmatningen (t.ex. i formulär) görs av en människa eller ett automatisk program.

Kontrollen påbörjas automatiskt så fort besökaren skickar sitt meddelande. Till analysen utvärderar reCAPTCHA olika uppgifter. De data som inhämtas vid analysen vidarebefordras till Google. reCAPTCHA-analyserna sker i bakgrunden. Du som besökare märker oftast inte av att någon analys sker.

Behandlingen av uppgifter sker i enlighet med artikel 6 punkt 1 f i Dataskyddsförordningen. Vi har ett berättigat intresse av att skydda oss mot cyberspionage och spam.

Mer information om Google reCAPTCHA samt Googles integritetspolicy finns på följande länkar:
Här kan du läsa Googles sekretesspolicy
Här kan du läsa Googles användarvillkor

Du kan begära att få se, redigera eller radera dina personuppgifter när som helst.
Kontakta norrtalje@djurfavoriten.se

Vem ansvarar för de personuppgifter vi samlar in?

Vikan Norrtälje AB, org. nr 559026-5285 med adress August Striudbergs Gata 3, 761 46 Norrtälje, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter på denna webbplats.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter eller har en begäran i enlighet med ovan rättigheter är du alltid välkommen att kontakta oss på: info@djurfavoriten.se

Denna policy är uppdaterad: 2021-04-16

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>