Valpen kommer hem

Djurfavoriten Logo.
valpen kommer hem
Valpen kommer hem till det nya hemmet men är du redo och har ni pratat igenom allt som ni behöver vara överens?

Valpen kommer hem

Första tiden hemma börjar egentligen redan innan valpen kommer hem och för att underlätta hemkomsten så bör du/ni fundera igenom vad som är ok och inte och det ni kommer fram till måste gälla.

Ska hunden få vara i soffan?
Kan tyckas vara en banal fråga men nog så viktig. Vi antar att ni säger ja och tar upp valpen i soffan när den är liten.
Tiden går, valpen blir större och kommer en dag hem efter långpromenaden och strax innan ni ska gå in så träffar din hund sin allra bästa kompis och du bestämmer dig för att vara ute en stund till och låta hudarna busa med varandra för de har ju alltid så roligt tillsammans……….

Efter de har lekt färdigt så ser du att hunden har blivit alldeles lerig och bestämmer att du ska ge den ett bad när ni kommer in.
Väl innanför dörren så kopplar du loss din hund som rusar rakt in i vardagsrummet och hoppar upp i soffan för där sitter världens bästa husse.
Soffan blir smutsig och husse rejält irriterad som puttar ner hunden på golvet och utbrister NEJ, med ett mycket irriterat och argt tonläge.
Hunden förstår inte varför den plötsligt inte får vara i soffan och tror att den gjort fel när det i själva verket är ni som inte pratat igenom dessa saker innan hunden kom hem.
Nu var detta kanske en lite överdriven historia men det skulle i princip kunna gå till på detta viset och hunden är den som tar på sig skuld när den i inte borde.

Det finns många andra frågor man bör ställa sig som t.ex. om hunden ska få sova i sängen.
En annan sak som kanske inte är ett problem om du har en liten hund men är hunden stor så kanske man ska fundera på om den ska få sitta på golvet bredvid matbordet när ni äter?
Den lilla valpen blir stor och tar sig friheter och försöker kanske stjäla mat från din tallrik så snart du vänder ryggen till…..

Ni kommer säkert på fler frågor och om ni bara adresserar dessa och är överens så behöver det inte bli några problem.

Hundar trivs bäst tillsammans med tydliga och konsekventa ledare, någon som man kan lita på, någon som man kan förstå och någon som man vill slå följe med.

Det finns fler träningstips på sidan och den fyllt på med mer efter hand.

Ett mycket uppskattat tips på hur du enkelt tränar inkallning hittar du på länken här nedanför.

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>