Träna valpen vara ensam

Djurfavoriten Logo.
Träna valpen vara ensam
Träna valpen vara ensam och när valpen skriker ut sin ångest att bli lämnat så måste man bita ihop hur jobbigt du än tycker det må vara.

Träna valpen vara ensam är viktigt

Din valp kommer att behöva bli lämnad ensam, hur jobbigt det än känns och precis som med allt annat som är nytt, krävs träning.

Börja tidig och håll inte på för länge vid varje tillfälle.
När din valp börjar känna sig trygg i den nya miljön, sover ordentligt på nätterna, utan att gnälla är det dags för ensamhetsträningen.
Lättast är att sätta hunden i ett rum med öppen dörr och en hundgrind som stopp.

Hundgrind är ett bra hjälpmedel

I våra butiker hittar du lämpliga grindar för ändamålet som inte gör någon åverkan på dörrkarmen.
Träna valpen vara ensam kan du enkelt göra genom att sätta in hunden i rummet, stäng grinden och gå ut ur rummet. Med jämna mellanrum går du lugnt in i rummet utan att bry dig eller tilltala valpen för att sedan åter gå ut och lämna valpen ensam kvar.
Gå aldrig tillbaka till valpen när den är orolig eller piper. Beröm inte heller valpen när den varit duktig i detta moment, det skapar bara en förväntas hos valpen om att ni ska mysa så snart ni återförenas.
Om valpen blir helt förtvivlad och inte lugnar ner sig inom några minuter får du givetvis släppa ut den. Tänk då på att du inte får ta kontakt, även och hunden pockar på uppmärksamhet.
Stäng in hunden flera gånger om dagen under träningsperioden men då endast under kortare perioder.
Vi rekommenderar Carlson hundgrindar som man inte behöver skruva fast i dörrkarmen! Grindarna finns i flera höjder och bredder och vissa av dem har även en liten lucka till katten.

grindar

Efter någon vecka brukar även den ängsliga hunden lugnat ner sig.
Om du behöver lämna hemmet och inte valpen kan följa med kan det vara smart att göra detta när valpen varit aktiv och sedan ätit.
Gör på samma sätt som när du stängde in den i rummet under träningen, säg inget när du går och gör ingen stor affär av det när du kommer hem.

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>