Pälsvård på valp

Djurfavoriten Logo.
Pälsvård på valp
Pälsvård på valp början man träna på en gång efter hemkomst. Träna lite och ofta och beröm när den gör rätt

Pälsvård på valp börjar direkt

När valpen kommer hem från kenneln börjar mycket träning och då inte bara inkallning, rumsrenhet och att gå fint i koppel, utan även klovård och skötsel och kontroll av päls och hud.
Tills dess att valpen lärs sig och accepterat detta så bör du göra det varje dag.
Pälsvård på en valp är ju egentligen inte en pälsvård för att reda ut tovor eftersom den päls de har är ju inte färdig på långa vägar. Se detta lika mycket som en social träning mellan dig och din valp.

För att inte hundvalpen ska bli rädd så kan du med fördel ställa hunden på ett stadigt bord eller trimbord där du lagt en gummimatta eller liknande. Detta hindrar valpen från att halka och bli rädd.
För storväxta raser är det bättre om man lär hunden från början att ligga ner eftersom det är jobbigt för hunden att stå still så lång tid.

Prata hela tiden med din hund för att hålla honom lugn under tiden som du borstar den. Beröm valpen regelbundet när den är lugn och snäll under den jobbiga borstningen. En glad och positiv stämning underlättar för både dig och din hund.
Till en början så räcker det ofta med en enkel borste som är mjuk för syftet med borstandet i början är ju inte att reda ut tovor utan endast att träna valpen på ett trevligt sätt att bli hanterad.

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>