Lär valpen leka rätt

Djurfavoriten Logo.
Lär valpen leka rätt
Lär valpen leka rätt eller snarare lär valpen att leka med oss som människor och inte som om vi vore hundar.

Lär valpen leka rätt med oss på våra villkor

Alla valpar har ett behov av att leka och hundar använder ofta sina käkar när de leker med varandra och det kommer sannolikt din hund att göra också, när den leker med dig.
Du måste lära den att människor och hundar inte leker på samma sätt och att tänder kan göra ont.

Valpar bits, vilket är helt naturligt

Att valpar bits, det är fullt naturligt, men när den till exempel hugger dig i byxbenet i ett försök att bjuda upp till lek måste du visa att du inte tycker det är ok.
Valpens mamma hade sannolikt tagit ett grepp om/över valpens huvud och morrat för att visa sitt missnöje men nu är det kanske lite svårt för dig att slänga dig ner på golvet och försöka greppa valpens huvud i munnen. Du kan däremot hålla den i ett fast grepp, samtidigt som du håller valpen i ditt grepp pratar du lugn med hunden, gärna i ett något mörkare tonläge än normalt.

Släpp efter på greppet men låt inte valpen smita i väg förrän den är helt lugn. Väl där, avslutar du det hela med att försiktigt klia eller klappa den. Blir avslutet busigt ett du klappar lite för snabbt tenderar valpen bara att gå igång igen, tillbaka till bus och du är tillbaka på ruta ett.
Ge i stället hunden något som den får bita på istället för byxorna som t.ex. en tuggtross eller annan bitvänlig hundleksak och på samma vis gör du om hunden biter på skor, möbler eller barnens leksaker.

puppy, corgi, paws

Idka byteshandel med hunden – att ta bort bitandet är svårt eftersom det är ett naturligt beteende och så valpen leker med andra hundar: Valpen förstår inte att du är känsligare än andra hundar eller att dina skor inte är en leksak. När lekandet övergår till bitande – Ett bestämt NEJ – men ge hunden något som den får bita i. 

I våra butiker har vi bra bita/busa leksaker!

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>