Hundmassage

Djurfavoriten Logo.
hundmassage
Hundmassage lindrar smärta och bygger relationer. Den värme och beröring som skapas genom massagen, bidrar till en lugnare och mer harmonisk valp och vuxen hund.

Hundmassage bygger relationer

Den värme och beröring som skapas genom massagen, bidrar till en lugnare och mer harmonisk hund och detta är extra viktigt under den första tiden i det nya hemmet.

När valpen var liten och kravlade runt i valplådan tillsammans med sina syskon, gav de varandra massage genom sitt trampande, på och över varandra i jakt på föda.
Massage ökar blodtillförseln till hunden och detta bidrar även till en frisk och sund hud och päls.
Många hundar, under uppväxten, och det är vanligare bland större raser, drabbas av panosteit, vilket innebär att de får ont i benhinnorna. Massage kan lindra dessa besvär.
Den beröring du skapar med dina händer har även en lugnande effekt på en överaktiv hund som har svårt att koppla av.

Massage verkar smärtstillande för den äldre hunden

Lär dig att massera din hund. Det stärker inte bara banden mellan er utan kan även vara en fantastisk smärtlindring om du får en hund med till exempel ledproblem.

Det finns massor av litteratur i ämnet och det anordnas regelbundet kurser i hur man masserar på riktigt och inte bara att klappa avancerat.

Googla fysioterapeut på din ort så kan säker någon av dem hjälpa dig vidare.

En av de främsta i norra Stockholm heter Anna Nähloch henne hittar du genom att klicka på länken här nedanför

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>