5 vanliga nybörjarfel

Djurfavoriten Logo.
5 vanliga nybörjarfel - valp
5 vanliga nybörjarfel som inte bara förstagångsköparen ofta gör när de får hem sin nya hund

5 vanliga nybörjarfel

 • Att tro att en valp förstår – sitt, ligg, stanna, fot, eller andra kommandon.
  Ingen valp kan detta, och det är bara du som ägare som med hjälp av en rolig, positiv och motiverande träning kan få hunden att förstå!
  Genom ett konsekvent agerande och med belöningar kan lära valpen sig dessa kommandon – för somliga går det snabbt medan det för andra tar lite längre tid.
 • Att på promenader, låta valpen gå fram och hälsa på allt och alla.
  Glöm inte bort att det är du och din hund som ska ha kul, inte din hund och andra. Om du inte lär valpen detta så kan det bli bekymmer när hunden blir äldre och det kan till och med  skapa rejäla bekymmer under promenaden om du har en hund som hela tiden drar i kopplet för att få sin vilja igenom.
 • Att inte redan under valptiden träna på att hunden ska kunna klara sig själv, ensam hemma en stund.
  Denna träning börjar man med ganska omgående efter hemkomst när man är valpledig från arbetet och finns hemma i bostaden. 
 • Att inte träna kontaktövningar.
  Lär valpen att kommunicera med dig, enklast genom godis och leksaker hunden vill ha – Men kom ihåg att den alltid måste göra något först (ögonkontakt, med mera)
 • Att inte vara fysisk med valpen.
  Att vara fysisk innebär inte att du ska slå din hund utan att vara fysisk innebär att du ska ta på valpen och visa den vad du vill genom att hålla i och röra vid den.
  Att vara fysisk innebär att du ska kunna lyfta upp din valp och hålla fast den i famnen tills den lugnar ner sig, Att vara fysisk innebär att belöna valpen genom att ta på den. Att vara fysisk innebär att kunna tillrättavisa den genom att ta i valpen.

  Fysisk kontakt är oerhört viktigt och kan inte göras för mycket!

En minut....

Vet du att vi använder kakor?

Vi använder kakor (cookies) för att öka användarupplevelsen. Genom att du fortsätter surfa så godkänner du detta. Läs mer >>